Supermicro Ultra Servery jsou navrženy tak, aby poskytovaly co nejvyšší výkon, flexibilitu a škálovatelnost. Zákazníkům splní ty nejnáročnější požadavky na moderní IT Enterprise systém.

Ultra Servery podporují nejnovější procesory Intel® Xeon® Scalable, které přináší oproti předchozí generaci výrazný posun ve výkonu a spotřebě, což umožňuje mnohem efektivnější chod serveru, než s minulou generací Intel CPU. Jednou z novinek v architektuře Intel Xeon jsou technologie Intel UltraPath Interconnect (UPI) a Cross Bar, které umožňujíjí přímou komunikaci mezi dvěma procesory na dvou-socketovém serveru, což podstatně zvyšuje výkon a dramaticky snižuje latenci.

Supermicro Ultra Servery jsou dostupné ve formátech 1U a 2U. Podporují až: 3TB DDR4 2666MHz v 24 DIMM slotech; SATA3 s volitelnou podporou SAS3 a NVMe pro navýšení šířku pásma Ultra Server Storage systémů; různé možnosti Ultra Riser včetně vestavěných síťových portů 1G, 10GBASE-T, 10G SFP + a 25G Ethernet; podpora doplňkových řadičů SAS 3 HW/SW RAID a dalších slotů PCI-E 3.0. Tato řada je ideální pro různá pracovní zatížení a nejnáročnější výpočty a lze ji snadno konfigurovat pro více aplikací Enterprise a datových center v oblasti virtualizace, Big data, analytických systémů a cloud computingu.

Výkon: Ultra Servery 1U/2U jsou vybaveny nejvýkonnějšími procesory Intel® Xeon® Scalable socketu 3647 (205W/až 28 jader) s pamětí až 3TB ECC 3DS LRDIMM nebo RDIMM DDR4-2666MHz v 24 DIMM, SATA3 s volitelnou podporou SAS3 a NVMe pro zvýšenou šířku pásma úložného prostoru a energeticky úsporné napájecí zdroje typu Titanium (96% +)/Platinum (95% +).

Flexibilita: Ultra Servery 1U/2U umožňují podnikovým IT odborníkům snadno kvalifikovat jednu serverovou platformu, která může být jednoduše škálovatelná pro nejrůznější pracovní zátěž, zkrácení doby výpočtu a minimalizaci správy náhradních dílů potřebných pro nepřerušovaný a stabilní chod serveru. Ultra Servery mají širokou škálu možností síťové konfigurace (1G, 10GBASE-T, 10G SFP +, 40G a InfiniBand) a stejně tak i volitelný výběr využití PCI-E 3.0 slotů, které lze snadno rozšířit díky implementaci Riser karet a případně osadit potřebným řadičem, nebo síťovou kartou.

Škálovatelnost: Ultra Servery 1U/2U jsou vysoce škálovatelné a poskytují tu nejvyšší možnou hustotu rozšíření jakéhokoli systému 1U/2U, který je dnes na trhu serverových technologií k dispozici. Ultra Servery mají podporu až 4 doplňkových karet 1U systémech a až 8 doplňkových karet v systémech o velikosti 2U. Díky tomu je morální zastarávání serveru naprosto minimalizováno a životnost celého řešení je tak zcela bezkonkurenční.